Edith Gerritsma fotograaf Voor de Gek Follies in Nederland

Edith Gerritsma is documentair en autonoom fotograaf

In mijn fotografie kan ik al mijn creativiteit kwijt en het dwingt me tot kijken en observeren. Levenskracht en sterfelijkheid zijn thema’s die me bezighouden, net als de vergankelijkheid van het bestaan. En natuurlijk de schoonheid die ik zie in de mens en de natuur.

Ik sta open om nog onverkende facetten van het bestaan te onderzoeken en te verbeelden. Naast de activiteiten in mijn atelier werk ik graag aan lange projecten buitenshuis. Dit keer waren dat dwaze bouwsels. Extra leuk, omdat bij velen dit deel van ons cultureel erfgoed nog onbekend is: niet iedereen weet wat een folly is!

Ik heb genoten van het struinen door het landschap op zoek naar follies. Vaak op prachtige buitenplaatsen, parken en bossen, maar ook verscholen in iemands achtertuin of midden in de stad. Ook de verrassende gesprekken met al die bouwers en andere betrokkenen hebben mijn leven weer een stuk rijker gemaakt!

Voor meer info en portfolio, zie: www.edithgerritsma.nl

Andrea Hijmans is journalist. Zij haalt graag verhaal

Ik hou van schrijven. Het liefst over dingen die misschien niet tot de grote actualiteit weten door te dringen maar waar wel een onbekende en vaak interessante wereld achter schuilgaat. Verhaal halen, noem ik het zelf. Daarbij heb ik een lichte voorkeur voor het absurde en onverwachte. Het onderwerp follies past dan ook bij me. Waarom wil iemand een kasteeltje in zijn achtertuin, of een uitkijktoren die nergens over uitkijkt? Met die vraag begon het allemaal.

En nu ligt er dus een boek over zo’n wondere en onderbelichte wereld; die van de folly. Vol dwaze bouwwerken in fraaie landschappen.

Wandelen door Nederland zal nooit meer hetzelfde zijn.

Voor meer info en werk, zie: www.andreahijmans.nl

Andrea Hijmans journalist, teksten Voor de Gek Follies in Nederland

Zie ook ons eerder verschenen boek (2017): Een dienstbaar volkje. Kosters in het Nederland van nu.
Te bestellen op: www.kostersboek.nl